måndag 3 augusti 2009

Finding Neverland

Do you believe in fairies?

Ingen förstår det bättre än Sir James Matthew Barrie (Johnny Depp), att tro. Hur mycket tron på något betyder och vad man kan få uppleva av att bara öppna sina sinnen och se på världen utan gränser. James Berrie är egentligen en talangfull författare, som är fast och söker en inspirationskälla. Inspirationen kommer från ett oväntat håll, fyra pojkar, en av dem Peter Llewelyn Davies (Freddie Highmore). Dreas mamma, Sylvia Llewelyn Davis (Kate Winslet) är en änka och tycks inte riktigt klara av att vara en ensam förälder till fyra livliga killar. James Berrie spenderar all tid han kan med familjen Llewelyn Davis och blir inspirerad till att skriva den berömda Peter Pan. Snart är James fäst vid pojkarna och även deras mamma, han blir helt enkelt mannen i deras hus. Men, är det verkligen det som är meningen, för James är gift och rykten börjar spridas.

Något alla vill är att James skall visa dem Neverland. Men vad är Neverland, finns det eller är det bara något James Barrie har hittat på? Kommer någon någonsin komma dit?

En underbar historia och alla borde leta efter Neverland. En av de finaste filmerna jag någonsin har sett. Den berör och jag gick flera dagar efter att jag hade sett den och funderade. Står på hyllan bland mina "favoritfilmer" och kommer definitivt inte stå där och damma. :)

9/10 ***********

Inga kommentarer: